Lilian Beijer

Lector Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Technologie met impact - Lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg

Het lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van de Sint Maartenskliniek met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onder aansturing van lectoren Lilian Beijer en Geert Frederix onderzoekt het lectoraat in vroege en late fase van ontwikkeling de toegevoegde waarde van technologie in functie van ervaren kwaliteit van zorg, zorguitkomsten, de duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals en impact op kosten (doelmatige zorg).  Het lectoraat werkt nauw samen met de klinische units en de researchafdeling van de Sint Maartenskliniek en in een netwerk van zorgorganisaties, technologiebedrijven en kennisinstellingen. In de presentatie zullen de onderzoekslijnen van het lectoraat worden toegelicht.

Lilian Beijer is sinds mei 2023 lector Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en verbindt in deze hoedanigheid onderzoek en onderwijs met de (revalidatie)zorgpraktijk van de Nijmeegse Sint Maartenskliniek en andere organisaties voor revalidatiezorg. Zij werkte ruim 10 jaar als logopedist en spraak- taalpatholoog op de unit neurorevalidatie van de Sint Maartenskliniek en werd later door haar promotie aan de Radboud Universiteit (2012) geïnspireerd door de potentie van technologie en de uitdaging van implementatie daarvan in de revalidatiezorg.

Lilian was van 2017 – 2023 verbonden als universitair docent Health & Innovation van de masterspecialisatie Science Management & Innovation aan de Radboud Universiteit en is sinds 2020 gastdocent bij het Global en Sustainable Business Program aan de EDHEC Business School in Lille (FR). Zij is tevens trainee lid Raad van Toezicht bij een organisatie voor ouderenzorg (VVT-sector).