Geert Frederix

Lector Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Technologie met impact  - Lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg

Het lectoraat Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van de Sint Maartenskliniek met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onder aansturing van lectoren Lilian Beijer en Geert Frederix onderzoekt het lectoraat in vroege en late fase van ontwikkeling de toegevoegde waarde van technologie in functie van ervaren kwaliteit van zorg, zorguitkomsten, de duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals en impact op kosten (doelmatige zorg).  Het lectoraat werkt nauw samen met de klinische units en de researchafdeling van de Sint Maartenskliniek en in een netwerk van zorgorganisaties, technologiebedrijven en kennisinstellingen. In de presentatie zullen de onderzoekslijnen van het lectoraat worden toegelicht.

Geert Frederix is sinds september 2023 lector Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vanaf zijn promotieonderzoek (2012) aan de Universiteit Utrecht in combinatie met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam heeft Geert zijn onderzoek een focus op de (potentiële) meerwaarde van innovaties. Het berekenen van impact voor patiënt en samenleving in termen van kwaliteit van leven en kosten heeft hierbij een focus. Kernwoorden van het onderzoek zijn dan ook doelmatige zorg, economische evaluatie en kosten-effectiviteit.

Naast zijn werk bij de HAN is Geert werkzaam als Associate Professor Health Technology Assessment bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daar mag hij leiding geven aan een team onderzoekers met focus op doelmatigheid van zorg. Hij was tevens verbonden aan The Health care INnovation Center (THINC) als lid van het management team (2015-2023).