10 november 2023
22.51 min
Chermaine Kwant

Een pleidooi voor meer rebellen

Toen Chermaine 25 was kreeg ze te horen dat ze nog maar één jaar te leven had. Inmiddels is ze 37 en is ze er nog steeds. En hóe! Ze promoveert namelijk op de ziekte die eigenlijk haar dood zou worden. Maar dat niet alleen, ze heeft haar eigen bedrijf en praktijk als diëtist, geniet volop van het leven en staat als het even kan op het podium. ‘Hoe doe jij het toch allemaal?’ wordt haar regelmatig gevraagd.

‘Dat is de rebel in mij,’ is steevast haar antwoord.

Door haar jarenlange ervaring als behandelaar, patiënt en onderzoeker heeft Chermaine een unieke kijk op de zorg. En daarom vindt ze dat daar wel wat meer rebellen zouden mogen zijn. Een beetje meer rebel zijn brengt je namelijk heel ver, geeft je veerkracht en meer geluk in je werk en je leven.

Chermaine Kwant (1986) startte in januari 2010 haar eigen praktijk als diëtist en specialiseerde zich in hart- en vaatziekten. Eind 2011 werd ze gediagnosticeerd met pulmonale arteriële hypertensie (PAH) en deed zij alles wat in haar macht lag om met voeding kwaliteit van leven te verbeteren. Inmiddels legt zij de laatste hand aan haar proefschrift, waarin zij onderzoekt of voeding de kwaliteit van leven kan verbeteren bij PAH. In navolging hiervan zet zij momenteel de eerste leefstijlpoli voor PH-patienten wereldwijd op. Vandaag de dag richt Chermaine zich in haar praktijk met name op de complexe gevallen en zijn voeding en kwaliteit van leven haar speerpunten binnen de zorg, is ze een veelgevraagd rebels spreker, auteur van drie boeken en geniet ze van alles wat er op haar pad komt.