11 november 2022
27.23 min
Nico Dijkshoorn

Dijkshoorn schijnt zijn licht op de dag

Op zijn eigen ludieke manier vat Nico Dijkshoorn de dag samen…

Nico Dijkshoorn is dichter, schrijver van proza en een van de meest gevraagde columnisten van Nederland. Hij schrijft wekelijks voor Het Parool, Libelle, Voetbal International en de Belgische krant Het Nieuwsblad. Dijkshoorn is maandelijks te horen met gesproken columns in het Belgische Radio 1 programma Nieuwe Feiten. Samen met vriend en singer/songwriter Tim Knol maakt hij de podcast Woeste Meuk.

Ook schrijft hij teksten voor diverse televisieprogramma’s en staat hij al jaren, samen met zijn band The Hank Five, in het theater. Dijkshoorn las 11 jaar lang iedere woensdagavond een ter plekke geschreven gedicht voor in het televisieprogramma DWDD.

Heel succesvol is Dijkshoorn met zijn literaire werk, zoals de bestseller NOOIT ZIEK GEWEEST. In opdracht van het Kröller Müller Museum heeft Dijkshoorn een audiotour ingesproken met associatieve teksten bij een aantal door hem geselecteerde werken. Dijkshoorn publiceerde in oktober 2022 zijn nieuwe roman BIJNA OP DE RADIO. In januari start een nieuwe theatertour.