5 november 2021
8.20 min
Ingrid van den Tillaar

Behandelen op afstand, (kan) toch dichtbij

Deze lezing zal gaan over de invulling en de impact van de revalidatie voor een jong kind en zijn ouders. Welke mogelijkheden, uitdagingen en kansen zijn er binnen de revalidatie om de revalidatiezorg zo passend mogelijk aan te bieden aan een jong kind? Welke rol kunnen de ouders hierin vervullen en welke factoren zijn hierbij van belang?

Aan de hand van een casus worden mogelijkheden van o.a. blended care en intensieve (multidisciplinaire) revalidatie weergegeven.

Ingrid van den Tillaar, ergotherapeut en handtherapeut voor kinderen. Ik werk met veel plezier al zo’n 17 in de Sint Maartenskliniek. Ik zie met name de kinderen met een (unilaterale) Cerebrale Parese t.b.v. arm/handinterventies en de jongste kindjes (baby’s) t.b.v. early intervention programma’s. Ook ben ik lid van de MAR (multidisciplinaire adviesraad) binnen de SMK.
De zorg verbeteren op welke manier dan ook, ondersteunen bij onderzoeken en bijdragen aan innovaties kenmerken mij, hoe ik in het werk sta.
Naast mijn werk in de Sint Maartenskliniek ben ik in de eerste plaats moeder van drie dochters en ben ik docent kinderneurorevalidatie.