Winterjassen gevraagd

De Romeinse legionair Martinus van Tours scheurde zijn mantel in tweeën en gaf de helft aan een zwerver, die het koud had. Dit zorgzame gebaar leidde tot zijn heiligverklaring als Sint Maarten. Op 11 november, de dag van Sint Maarten, organiseren wij ons congres. In de geest van onze naamgever willen wij die dag ook een zorgzaam gebaar maken. Daarom zamelen we winterjassen in voor de stichting Because We Carry.

Deze stichting geeft de jassen aan mensen die letterlijk in de kou staan, zoals mensen uit Oekraïne die gevlucht zijn voor de oorlog. Op hun website roepen ze op om samen gigantisch veel licht te brengen in deze duistere dagen. Dat sluit dan weer mooi aan bij het thema van ons congres: Licht.

Om rekening mee te houden

Because We Carry wil graag goede jassen overhandigen aan de mensen die het nodig hebben. Let daarbij op het volgende:

  • Maten van XS t/m XXL en voor kinderen 74 t/m 164. Ook skipakjes tot maat 110.
  • Het is een winterjas, dus de jas is warm.
  • De jas is schoon en vlekvrij, ruikt lekker en heeft lege zakken.
  • De rits werkt en alle knopen zitten erop.

Inzameling start nu

Op vrijdag 11 november kunnen alle deelnemers van ons congres hun winterjassen meenemen die ze niet meer nodig hebben. Vanaf nu tot 11 november zamelen we bovendien bij de hoofdingang van ons ziekenhuis in Nijmegen/Ubbergen al jassen in voor dit goede doel. Doe jij ook mee met dit zorgzame gebaar?